EKMEK VE UNLU MAMÜLLER
Ekmek yapımına en uygun sular orta sertlikteki sulardır. (50 ppm – 100 ppm)
Ekmek, börek ve pastaların kalitesini en iyi unu ve katı maddelerini satın alarak garantiye alabiliriz. Fakat başarınızın en önemli anahtarı kullandığınız sudur. Suyunuzun temiz mikropsuz ve orta sertlikte olması, biyolojik değişimleri sağlayacak mineralleri bünyesinde tam olarak bulundurması gerekir. Bu sayede;
Unun nişasta tanecikleri su ile şişerler.
Öz maddeleri suyu emerek homojen bir yapı kazanırlar.
Öz maddeleri suyu emerek homojen bir yapı kazanırlar.
Su, alkol fermantasyonunun başlaması ve yayılması için gerekli yaş ortamı sağlarlar.
Enzim ve mayalar gerek suda bulunan gerekse undan suya geçen maddeler den yararlanarak gerekli biyolojik değişimleri yaparlar. Maya hem oksijenli, hem oksijensiz ortamda faaliyetini sürdürebilir.
Sistemimiz, hamurun ihtiyacı olan kireçsiz, klorsuz ve yüksek oksijenli suyu hazırladığı için, ekmekleriniz daha az maya kullanarak ve başka bir katkı maddesine ihtiyaç kalmadan, daha ince kabuklu, altın sarısı renkte, bayatladığında bile ufalanmayan ve daha yüksek kaliteye ulaştırır.